last sunny day



now im tryin' to forget you

God kväll gott folk.

Nyligen hemkommen från gymmet med min PT Rickard Lindfors, nä skämt och sido så har han faktiskt fungerat som en personlig tränare åt mig. Vilket definitivt behövs. Exempelvis så trodde jag att hantercurl hade något med curling att göra, och undrade varför ett gym skulle kosta på sig att lägga en liten isplätt bland alla träningsmaskiner och alla redskap. Stort tack till Rickard!

Dessutom tömde jag lägenheten på femtioöringar och gick och köpte mig en kaffe, personalen suckade högt medans jag fnissade inombords. Tack för denhär tiden lille kopparplätt, efter 158 år inom branchen så kommer jag inte sakna dig ett skit.

Puss


1337

Usch och fy, när jag vaknade imorse kände jag mig febrig. Nu när jag vaknat till och ätit lite visade det sig inte alls vara feber, utan en vidrig huvudvärk som lagt sig som ett knutet rep omkring huvudet. Och som inte det vore nog så har jag dessutom träningsvärk, i rumpmusklerna? Igår så körde jag ju ett medelsvårt gympapass och rumpan tränades inte mer än några utav de andra muskelgrupperna, konstigt värre!

Idag har jag inte mycket planerat förutom att gymma senare ikväll. Dock så ska jag försöka lura med mig Vincent ut och fotografera lite.. får ju passa på när det är så härligt väder ute!


Nu rensar vi!

Hannes rensar badrumsskåpet Del 1 from Hannes Sundell on Vimeo.

Hannes rensar badrumsskåpet Del 2 from Hannes Sundell on Vimeo.


rush

Inte ens på mina lediga dagar kan jag koppla av. För vips så är dem helt planerade med skojigheter och allt annat.

Idag blir det gympa på Friskis & Svettis, studentmöte, kärlekspanelinspelande och en drink med underbara Josefine.

Men nu, en meganyttig frukost!

TTYL

tweet

Yo.
Kom hem från gymmet nyss, har lagat mig en ordentligt nyttig middag bestående av två kokta ägg, en tomat, fetaost och kidneybönor.
Applåder till mig.


:alright



Fina människor växer ïnte på träd.
Men man hittar dem ofta i labyrintariska villaområden, i synnerhet där trädgårdsbarnkalas utspelar sig.


baby is home

Jag gråter nästan av lycka.
Min bebis har kommit hem nu.
7D <3


Work it out, workout.

Träningen igår gick bättre än förväntat, Rickard fick fungera lite som en personlig tränare åt mig. Kändes riktigt bra att ha folk att gå och träna med eftersom att jag har lättare att hålla rutiner om jag får lite press av andra.
  Jag har verkligen gått in för det här med träning nu, tillsammans med Rickard har jag fått en massa inspiration om hur man kan sätta upp mål för sin träning.

I förrgår satte jag upp mina mål och delmål. Skillnaden mellan dem är att mål är något man ständigt kan sträva efter att både få och hålla kvar. Delmål kan man ha nästan hur många som helst.

Mina första riktigt enkla delmål är exempelvis att jag först och främst ska få in rutiner med träningen. Hålla igång med x antal styrkepass, x antal kondition/förbränningspass och x antar promenader per vecka.
 Ett annat delmål är att få in den exakta tekniken med passen, hur länge jag bör springa på rullbandet om det är en uppvärmningsdel inför styrkepass eller kanske om jag borde vara mer stabil när jag kör bänkpress.

Känns i alla fall riktigt skönt att ha börjat komma igång, nu känner jag mig även mer motiverad till att äta nyttigt, eller framförallt att faktiskt äta frukost som jag brukar ha lite svårt för.

Tränar ni? Vad tränar ni? Hur ofta?


Anonyma kommentarer <3



Hey du anonyma bittra människa!
Ja, jag vet vektorgrafik skall exporteras till PNG (inte konverteras, som du kallar det).
Eftersom jag inte bloggade från min egna dator där jag hade den i ai-filformat, så var jag tvungen att stressomvandla bilden på en kompis dator.

Jag erkänner att jag slarvade lite och det kanske var ett misstag av mig, hoppas att folk inte tog illa upp!


Bruno Mars



Här får ni lite fräsch musik jag gillar.


Sverigedemokraterna



Här har ni en politik som är mer vettig än SD's nuvarande.


Vínsù

Sitter redan nu ikväll med en uppgift vi fick i förmiddags i Grafisk Kommunikation C. Uppgiften ska inte vara klar förrens om fyra veckor, men just detta är precis det jag vill jobba med in the future så att säga.
  CDomslag, att skapa en bild utifrån musik. Så sjukt underbart, i denna uppgift kommer jag kunna använda min kreativitet helt obegränsat.

Nedan ser ni en utav de flera flera skisser jag suttit med de senaste timmarna.


notis

Den här låten är ju ganska mycket bättre än vad jag trodde.
Gillar det psykiska självskadebeteende som låten lyfter fram.
Fast alltså Eminem... hur länge ska han hålla på egentligen?


as I said






- Alliansen vann över de rödgröna
- Sverigedemokraterna kom in i riksdagen.



"Ska nog klä ut mig till Jimmy Åkesson på halloween och knacka dörr i Rinkeby!"
"ASYL ELLER GODIS?"

HAHA!


Sunday:Hurts

God morgon alla mina limsniffare!

Pappa och lillebror åkte iväg till London igår, så nu är det bara jag och mamma hemma. Känns riktigt skönt att spendera en söndag hemmá utan att Formule1 står på högsta volym eller att min lillebror leker ungdomsgård och plockar hit några polare runt tolvtiden när man kommer ut halvnaken ur duschen.

Imorgon är det över. All denna valhysteri som har pågått väldigt länge tar äntligen slut ikväll.
Jag är så otroligt trött på politik nu att det inte är sant.
OBS Spoilervarning!
Alliansen vinner och Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.


Nu ska jag slå på lite Hurts (som för övrigt är typ perfekta söndagsmusiken) och börja städa lite här hemma.
 I mitt nya fina rum!


Forogj, Világ



Är lite bakis idag.
Ska nog försöka lära mig den här dansen.
Hörs senare!


in this now



vi får inga hollywoodslut
vi får inga eftertexter
allting bara rinner ut
utan specialeffekter


svar på era kommentarer.

Oh herregud vilka reaktioner man fick på det senaste inlägget!
Tydligen så kan inte alla hantera att man inte är vänsterlutad inom politik.
Jag tycker verkligen synd om de som inte kan förstå varför jag föredrar alliansen.

Jag har aldrig i hela mitt liv haft det svårt, varken utbildningsmässigt eller ekonomiskt. Och med tanke på hur det har gått och hur det går i mitt liv just nu så ser det ut som om att jag inte kommer ha svårt att få jobb eller att utbilda mig till det jag vill bli.

På grund av just detta så kommer jag inte behöva de rödgrönas politik, jag kommer inte behöva söka bidrag eller oroa mig för att bli bostadslös. Så därför är jag mer lagd åt det blå hållet än det röda. För att jag tycker att individen ska ha ett ansvar och inte staten.

En annan sak som tyvärr kan vara kul att nämna, är att 90% av alla de personer jag fått nedlåtande, aggresiva och rent utav elaka kommentarer av angående att jag är blå har faktiskt kommit från piercade brudar med alternativ stil. Även folk som jag känner och främmande partyfolk som är antimoderater stämmer in på ovanstående benämning.

Fine, jag förstår att ni tycker att jag är en rikemansunge som har en framgångsrik karriär, vilket stämmer in på moderatidealet. Men de extremkommunist/feminist-brudar som ogillar det, där ser ju alla förfan likadana ut de med.

PS, flera kommentarer publicerar jag inte ens eftersom de rent utav var personliga påhopp mot min sexualitet eller på grund av att de inte ville något mer än att vara elaka.


Svar på tal,

När jag läste Wolfhound (Elin)s artikel om hur hon tänker rösta i valet så reagerade jag på texten och tänker därför skirva ett typ av "Svar på tal"

Först och främst tycker jag att det är synd att man kan störa sig så pass mycket som på några löjliga motargument som Elin säger att hon gör.
Fine, jag som är mer lagd åt det liberala hållet kan ju tycka samma sak om rödgrönas motargumet, men mig stör det inte på samma sätt eftersom jag vet vart jag står.

Sedan tänker jag inte nämna här i min blogg hur hög position mina föräldrar har, eller vilken branch de jobbar inom. För jag påverkas inte av vad mina föräldrar röstar på över huvud taget.

"Det finns föräldrar som går och lägger sig hungriga natt efter natt för att mätta sina barn, som inget hellre vill än att kunna jobba och försörja sin familj. Jobben räcker inte, utbildningsmöjligheterna finns inte, bostäderna är inte tillräckligt många och dagisplatserna är för få för att många föräldrar ska kunna ta jobb."

Bostäder, barn och mat grundas i all form av ekonomi. En god ekonomi grundas i de flesta fall på att man har en bra utbildning.
  Elin, allt ovanstående beror ju faktiskt på (med undantag för endel sjukskrivna) att föräldrarna i fråga inte har tillräckligt hög utbildning för att kunna ta sig ut eller ta sig tillbaka in i arbetslivet. Och vet ni vad, utbildningsmässigt så får du inte bara en chans i Sverige, du får inte två chanser, du får i stort sätt hur många chanser du vill.

Utbildningsmöjligheter blomstrar det om i Sverige oavsett hur mycket/lite kunskap man har sedan tidigare. Det finns invandrare som har flyttat hit, utbildat sig och idag har ett otroligt framgångsrikt jobb. Allt detta trotts att de kommit till ett helt nytt land, med ett helt nytt språk. Så de personer som är födda i Sverige borde ju tekniskt sett ha betydligt mycket bättre odds för att lyckas rent karriärmässigt.
Dessa typer av invandrare borde inte bara ses som en otrolig inspiration, utan även fungera som förebilder.

Både jag och Elin känner personer som inte gått eller har hoppat av gymnasiet, så vi båda vet hur omotiverade personer kan vara.
  Så om man kan öka möjligheterna för att ungdomarna ska få en bra utbildning redan från början, samtidigt öka motivationen hos de ungdomar som behöver det så kan man förebygga arbetslösheten bland unga. För det är där jag tror att problemet har sin början. Att man i så tidigt stadie som möjligt kan göra ungdomar och elever påminda om hur viktigt det är med en utbildning oavsett vilket typ av yrke man satsar på i framtiden.

Mer konkreta åtgärder för att förebygga arbetslöshet i tidig ålder kan exempelvis vara:

Att ge betyg från årskurs sex, och skriftliga omdömen från årskurs ett.
   Det ger eleven, lärarna och föräldrarna en starkare möjlighet att se eventuella svårigheter hos en elev i tidig ålder, vilket leder till att man lättare kan lösa de svårigheterna så fort som möjligt.

Att göra om gymnasieprogrammen.
   Göra om programmen så att man kan få elever mer motiverade till skolan genom att göra om skolsystemet så att det blir mer anpassat till såväl ambitiösa som skoltrötta elever.

Att göra om gymnasieprogrammens kursutbud.
   Jag tycker verkligen att det kändes totalt irrelevant att jag som pluggar media och vill jobba inom media behöver läsa kurser som Naturkunskap A och Religionskunskap A. Några som läser detta kanske tänker ”Men Hannes, det tillhör ju allmänbildningen”. Och ja, jag tycker också att man ska ha ”allmänbildning”. Men den kunskapen ska du ha fått redan när du gått ut årskurs nio.

Med dessa åtgärder kommer man inte bara förhinda arbetslöshet, utan även att bostadsmöjligheterna ökar hos individerna samt att varenda unge har rätt till både dagisplats och mat på bordet!
  När jag röstar, röstar jag för ungdomarna, min egen skull och den kommande generationens livschanser. För man ska ge individer så bra framtidsdrömmar som möjligt!



En alternativ valaffich jag och Erica gjorde i Grafisk kommunikation. Sjukt dålig upplösning när man omvandlar till jpgformat dock!


♥ Mamma

Klicka på play så får ni lite mysig musik under tiden ni läser inlägget!


Tove Styrke - Million Pieces (Familjen Remix)

Som de flesta utav mina facebookvänner borde veta om så är jag sjuk. Gårdagen var i stort sätt en 12h feberdröm med små korta uppvaknanden bestående av följande orsaker:

- Toalettbesök
- Harkla bort slem
- Skrika på familjemedlem om påfyllning av proviva eller nytt varmt te. (som hinner koka klart lagom tills jag somnat om igen)
- Växla täcke så att jag endast svettas ner ett åt gången.
- Starta nytt poddavsnitt av Pang Prego

Idag har jag däremot återfått medvetandet och har haft ork nog att skruva ihop en ny skrivbordsstol!
Solen skiner, jag kanske till och med orkar lämna lägenheten idag.

Och för att runda av detta blogginlägg på ett mer glatt sätt så vill jag passa på att tacka min älskade mamma.
Det är när jag är så pass sjuk som jag var igår, som jag inser hur mycket en mamma kan betyda för mig.

På min begäran(ynkliga önskan), så bakade hon äppelpaj åt mig. Oh herre gud vad gott det var!

Tack Mamma ♥


Earthquake


Usch och fy, fick pubertalt hormonanfall nu ikväll.
Känns dessutom som om jag håller på att bli sjuk.
Förresten, färgade håret mörkbrunt igår.


På väg hem till mig.


Nu är jag otroligt lycklig.
Denna lille bebis är påväg hem till mig just nu.
Dessutom får den sällskap av ett objektiv 18-200mm för 4.900:-
Längtar verkligen!


Silver Lining


Högläsning 9/9

Hannes läser högt ur tidningen from Hannes Sundell on Vimeo.


Photoshoot 30 Aug

30 Augusti from Hannes Sundell on Vimeo.


7 September

7 September from Hannes Sundell on Vimeo.


Illuminated


Lattjo låt









Underbar sida att spendera morgontimmarna vid!

Todays

Idag har jag:

▲ På egen hand börjat planera studenten och hört av mig till ett företag som ska hjälpa till med allt.
▲ Skissat på en idé till en hemsida
▲ Kontaktat ett bokförlag


"Två cheeseburgare..."



Om ni undrar vem jag hade tagit med mig till en öde ö så kan ni ju kolla in P3 Stars hemsida här

No stress, just stress

Herregud vilken dag detta har varit!

Imorse när jag vaknade så fick jag ett sms om att en Ulricehamnsbo vid namn Daniel var påväg hem till mig så jag gnuggade sömnen ur ögonen och satte mig genast vid datorn. I min inkorg har jag fått ett meddelande från en kille som jobbar på TV4plus och han kom med ett minst sagt spännande förslag! Kommer inte avslöja vad det handlar om här på bloggen, men om ni är eller blir medlemmar i min klubb "Materiell Lycka" på facebook så kommer ni inom kort få reda på vad det handlar om!

SkogsmulleDaniel kom hem till mig lite kort innan vi båda blev hungriga och vips så blev det lunchdags för han och mig. Vi tog caben in till Tasty Thai på Adolf Fredriks Kyrkogata och käkade en enkel men god nudelwok.

Efter maten så var klockan kvart över tre och jag satte mig i en buss påväg till studion för att spela in Kärlekspanelen i P3 Star som sänds nu på Lördag 14:03, as usual dvs. På plats träffade jag Parisa Amiri och Cissi Wallin, underbart klädda brudar båda två!

När vi var klara med inspelningen och fotograferandet så hoppade jag raskt på en buss påväg till Daniel som befann sig på Görans takterass. Sedan hängde vi där ett tag med ett glas champagne innan jag tackade för mig och åkte hem för att lägga golv och titta på Fångarna på Fortet.

Känns som om jag bara stressat runt hela dagen och inte riktigt slagit mig till ro.
Det är dock lite lustigt att jag bara för någon dag sedan gnällde om hur tråkigt jag hade det på min lediga tid.
Fascinerande hur allt bara kan vända sådär, ellerhur?


RSS 2.0